Home Over ons Nieuwbouw Verbouw Renovatie Maatwerk Onderhoud Machinale timmerbewerking Ontwerp en vergunningen Werkzaamheden Historie Vacatures Contact

Onderhoud

Onderhoud
Een woning krijgt na verloop van tijd veel te verduren. Daarom is het van groot belang dat uw woning goed onderhouden wordt.
In veel gevallen word de onderhoud van een woning vergeten. Dit kan leiden tot het moeten vervangen van een gedeelte van een kozijn of in het ergste geval: Het plaatsen van een compleet nieuw kozijn.
Naast het vervangen van kozijnen, kunt u bij ons ook terecht voor het herstellen, vervangen of vernieuwen van muren, daken, dakgoten, schoorstenen , kozijnen, gevelvoegwerk en stucwerk.

 

Hout renovatie
Herstellen, vervangen, renoveren en restaureren van houten gevelornamenten, kozijnen, ramen en deuren is onze passie! Kapconstructies, zolder- en vloerbalken, evenals raam- en deurkozijnen met de draaiende delen daarin, kunnen vaak behouden blijven als de beschadigingen door vakmensen worden gerepareerd. Wij adviseren welke reparatie methode het beste is in uw specifieke geval, maar wij geven ook in alle eerlijkheid aan wanneer vervanging beter of goedkoper is dan herstel.

 

Dak onderhoud
Het plegen van onderhoud is van groot belang voor uw dak. Het inspecteren van uw dak en het repareren van beschadigingen zijn enkele werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren. In de loop der jaren kan uw dak of gevel plaatselijk in kwaliteit achteruitgaan door gebruiksslijtage, inwerking van de elementen, vandalisme of natuurgeweld. Vaak is plaatselijke vervanging, herbevestiging het opnieuw inwerken van ontluchtingen en afvoeren of een nieuwe laag dakbedekking voldoende om uw pand nog jarenlang droog te houden.

Waar u zelf aan moet denken is dat u minimaal één maal per jaar natuurafval van uw dak en uit uw goot verwijderd of laat verwijderen. Een verstopte afvoer is de eerste bron van ellende. In het kort: wat kunnen wij voor u betekenen?• Dakbedekking herstellen of geheel vervangen;• Vervangen van dakpannen of bestaande dakpannen weer goedleggen;• Panlatten vernieuwen of het aanbrengen van dakfolie ter voorkoming van lekkage;• Het isoleren van uw dak; • Afwerking van uw dak met bijvoorbeeld zinken deklijsten;• Aanbrengen of vervangen van de hemelwaterafvoer in diverse materiaalsoorten als zink, koper, RVS of PVC;• Herstellen van loodwerk, bijvoorbeeld het vernieuwen van lood om schoorstenen of in opgaande gevels;• Herstellen of vervangen van zinkwerk, bijvoorbeeld op dakkapellen of van zijwangen en kilgoten;• Herstellen of vervangen van bestaande zinken of koperen goten eventueel op maat gemaakt.

 

Metsel en voegwerk herstel
In de loop van de jaren ontstaat ook vaak schade aan het metselwerk van een gevel. Deze schadepatronen kunnen onder andere ontstaan door vochtintreding en vorstschade, zettingsverschijnselen, mechanische oorzaken, roestende ankers en lateien in de gevel. Opnieuw is een deskundig oog nodig om de oorzaak van de schade vast te stellen en de juiste reparatiemethode te kiezen. Het eenvoudigst lijkt het de kapotte stenen uit te hakken en nieuwe stenen in te metselen. Hierbij is de keuze van de juiste steen heel belangrijk, omdat de toegepaste stenen vaak niet meer leverbaar zijn. Aannemersbedrijf E. Jansen BV beschikt over een netwerk van leveranciers van oudere materialen, zodat wij meestal de juiste steen weten te vinden. Bij deze methode van herstel is het noodzakelijk de oorzaak van het ontstaan van de schade weg te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door achterliggend ijzerwerk grondig te ontroesten en te conserveren en het nieuwe metselwerk vrij van het ijzer terug te metselen. Ook kan het noodzakelijk zijn de gevel te dilateren om het opnieuw ontstaan van scheuren te verhinderen.

Slecht voegwerk kan vocht in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan. Het kan dus nodig zijn voegwerk te vervangen of te herstellen. Aannemersbedrijf E. Jansen BV is gespecialiseerd in het verwijderen van oude voegwerken. Het uitkappen of het uitslijpen van het slechte voegwerk wordt met zorg gedaan zodat het bestaande metselwerk niet wordt beschadigd. Na het uitkappen worden de gevels met een hogedrukreiniger stofvrij gemaakt, zodat er een goede hechting ontstaat voor de nieuwe voeg.

 

Stukadoorswerk restauratie
Heeft u stukadoorswerk dat is beschadigd, zowel binnen als buiten, dan kunnen wij dit voor u restaureren en renoveren. Bij de restauratie van uw pand kunt u ervoor kiezen het oorspronkelijke materiaal zoveel mogelijk te behouden. Het is ook mogelijk een kopie te maken van het origineel, waarbij er gebruikt wordt gemaakt van moderne materialen.

Als uw woning aan onderhoud toe is, is aannemersbedrijf E. Jansen BV uw partner

 

Projectbegeleiding van A tot Z
Erkend leerbedrijf
Eigen werkplaats en productie
Van ontwerp tot oplevering
Recente werkzaamheden